top of page

Oefenrun 2023 - Practice makes perfect

Bijgewerkt op: 14 apr. 2023

Zaterdag 1 april vond onze oefenrun plaats. Een rondje van 112 km over ons geliefde en mooie eiland Goeree-Overflakkee. Vergeleken met de uiteindelijke doel de 534 km op 27 mei is de afstand relatief kort, maar lang genoeg om de organisatie, logistiek, materiaal en de conditie te testen.

De weersverwachting zag er vooraf niet te best uit, maar uiteindelijk was het prima loop weer. Voor de fietsers was het iets lastiger om in het druilerige weer droog te blijven. Op een enkele uitzondering na, leek ook het publiek hier geïntimideerd door te zijn. We hopen bij de volgende gelegenheid op meer support. Dat mag door een aanmoediging onderweg maar zeker ook door een donatie te doen. Uiteindelijk is het doel van de Roparun om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel!Naast een training is het ook het moment om de nieuwe deelnemers weg wijs te maken met de spelregels en het gevoel te krijgen wat ons te wachten staat. Het team bestaat uit 2 groepen die met 4 lopers en 2 fietsers blokken van 20 km maken. Binnen die 20 km wordt dan elke 800 meter in estafettevorm van loper gewisseld. Dit betekent dat er een groot aantal wissels gemaakt worden die natuurlijk veilig moeten verlopen. Lopers hebben het relatief makkelijk want die hoeven alleen maar te lopen en zich geen zorgen te maken over alle andere zaken. Maar dat zal met de echte Roparun zeker veel zwaarder zijn.Minder voor de hand liggende zaken, zoals de samenwerking tussen chauffeur en navigator wordt op de proef gesteld. Lopers wennen om gemasseerd te worden en de masseurs kunnen wennen aan de spieren van de lopers. De teamcaptain test de communicatie tussen het lopers busje en de grote bus.

Fietsers leren navigeren, banden plakken en zitvlees kweken. De catering test of de bouillonnetjes in de smaak vallen en verkopen van kruukplaetjes, cake en tulpen. Deze actie kan natuurlijk ook niet zonder onze sponsors. Speciale dank voor N. Mijnders voor het gebruik van de bus, ‘de fietswerkplaats’ voor het gebruik van de fietsen en het lopers busje en èMJé beheer b.v. voor het afrekenen van de aansluitende gezellige maaltijd!59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page