top of page

Opening Hospice Calando

Bijgewerkt op: 29 apr.

Wat zijn we trots als team 159! Mede door ons team is er een chalet (familiehuis) naast de nieuwbouw van Hospice Calando in Middelharnis gerealiseerd. Dit maakt Hospice Calando uniek in Nederland. Hierdoor kunnen de naasten in de laatste levensfase van hun zieke dierbare dichtbij elkaar zijn …..


Hieronder elke reacties van respectievelijk onze burgemeester, directeur Roparun en van Hospice Calando.


De officiële opening van het nieuwe gebouw van Hospice Calando in Middelharnis was vandaag. Wat is het mooi geworden!Middenin een rustig landschap staat een licht, duurzaam en modern gebouw, dat vooral ook huiselijk en vriendelijk aanvoelt. Met 12 bedden in aparte kamers. Calando kan zo palliatieve zorg bieden aan mensen met uiteenlopende achtergronden, ook bijvoorbeeld als er sprake is van dementie of gedragsproblematiek. Daarnaast zijn er ook logeerkamers voor familieleden, maar er is ook - uniek in Nederland - een apart chalet voor familieleden.Als gemeente zijn we trots op deze voorziening, die inwoners in de laatste fase van hun leven goede, betrokken en liefdevolle zorg en aandacht biedt. 

Ada Grootenboer, burgemeester Goeree-Overflakkee.


Een mooi moment voor Calando en de Roparun. De opening van het nieuwe Calando Hospice. De Roparun heeft daar € 150.000 aan bijgedragen , speciaal voor de realisatie van een rooming- in locatie zodat familieleden ook kunnen verblijven.We waren in goed gezelschap. Team 159 de Goeree-Overflakkee runners die al 32 jaar meedoen aan de Roparun en jaarlijks een slordige 40.000 euro doneren aan de stichting Roparun. Dankzij de inbreng van o.a. dit team kan de Roparun zulke donaties uitvoeren. En hoe mooi is het dan dat het lokale team hier mede verantwoordelijk is geweest voor deze mooie donatie. Daarnaast aanwezig de secretaris van stichting Roparun Johan Vogelaar, goede doelen medewerker Francisca Olsthoorn en Karin van de Rijt lid van de Raad van Toezicht van stichting Roparun.Het was mooie dag! Veel succes Calando. 

Lesley Wolters, directeur Roparun.


Een bijzonder hoogtepunt op onze nieuwe locatie is de realisatie van een rooming-in locatie. Deze is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze bijdrage van €150.000 van de Stichting Roparun! Een speciale vermelding gaat uit naar Team 159, Roparun team Goeree-Overflakkee Runners, die al 32 jaar deelnemen aan de Roparun en jaarlijks een indrukwekkende €40.000 doneren aan de Roparun. Deze vrijgevigheid, waaronder die van dit lokale team, maakt het mogelijk voor de Roparun om dergelijke belangrijke donaties te doen en onze rooming-in locatie te realiseren. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe gemeenschappen samenwerken om een positieve impact te creëren. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit geweldige succes en heeft geholpen om Calando Hospice tot een plek van zorg en steun te maken!

Hospice Calando.


Speciale dank gaat uit naar Jolanda Brinkman, zij was namens ons team de kartrekker voor dit initiatief.

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page