top of page

Tweede Paasdag – rondje Zeeland

Voor tweede Paasdag stond het jaarlijkse “rondje Zeeland” gepland. Een goede oefening voor de fietsers, aangevuld met fanatieke mede Roparunners, van 120 km met tussendoor enkele rustpunten om de route te bespreken en de technieken te perfectioneren.

Bijna gooide de slechte weersvoorspelling roet in het eten. Het vooruitzicht voor de dag was regen en harde (tegen)wind. Arie had zich al vanwege rugklachten afgemeld (beterschap Arie).

Al vroeg in de ochtend werd besloten om de tocht deze dag niet te gaan rijden. Kees zag het sowieso niet zitten (nog niet hersteld van corona besmetting) en ging niet mee. Echter lonkte de appeltaart in Zierikzee en werd het besluit teruggedraaid.

Om toch enige kilometers in de benen te krijgen werd gekozen om vanaf Oude Tonge naar Zierikzee te gaan en dan met een flinke omweg terug naar het beginpunt.

Daarmee was de appeltaart zeker gesteld en moest alleen een andere tussenstop gevonden worden om een pannenkoek te kunnen nuttigen.
En over de fietstocht zelf? De regen bleef in de ochtend uit zodat Zierikzee droog bereikt werd met alleen wat tegenwind. Na de koffie werd de tocht vervolgd via Serooskerke, Kerkwerve, Dreischor en Bruinisse (waar de motregen veranderde in echte regen) om uiteindelijk weer richting Oude Tonge te gaan. Vandaar fietste Wilma vóór de wind verder

naar Melissant en stopte na 99 km fietsen. Voor Rene en Mariëlle stopte de teller bij 70 km, bij Onno zat de tocht erop na 85 km.

Al met al bleek het toch een fijne fietsdag én goede oefening voor de Roparun. Op 7 mei staat de volgende en laatste oefening gepland in Brabant (samen met de lopers).29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page