top of page

Team training Westenschouwen

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023

Om half 10 in de ochtend verzamelde een klein groepje fanatiekelingen bij Huis van Burgh in Westenschouwen.


Op het programma stond een rondje van ongeveer 20 km. Vier lopers (John, Miranda, Antoinette en Tom) gingen van start vergezeld door zeven fietsers (Wilma, Adrie, Rene,Mariëlle, Kees, Corien en Onno). Wilma en Adrie hadden de week ervoor het parcours al verkend en zodoende nam Wilma (gekleed in geel hesje) de koppositie in en volgde de rest gedwee.

Na enkele kilometers was iedereen goed warm gedraaid. De temperatuur viel mee en met de wind in de rug ging het voorspoedig. Tom (staat ingeschreven als fotograaf maar blijkt ook heel goed te kunnen hardlopen) trok regelmatig een sprintje naar voren om foto’s te maken van de omgeving én de groep (zie facebook). En toen doemde de eerste serieuze hindernis op. De duintop van de buitencategorie verscheurde het peloton. Wilma kwam als eerste boven (begon een kilometer voor de top als een razende vooruit te fietsen) om de doorkomst te registreren.
Na een korte stop vervolgden we de weg. De afdaling werd door enkele fietsers met knikkende knieën en piepende remmen genomen. Gelukkig kwam iedereen heelhuids beneden en kon de route vervolgd worden. Via Renesse naar Burgh-Haamstede, dwars door het natuurgebied met wilde paarden en Herford koeien, kwam uiteindelijk het eindpunt in Westenschouwen in zicht.


Na een laatste sprint (en een stukje doorlopen) stond de afstandmeter uiteindelijk stil bij 21,30 km. Een hele prestatie van zowel de hardlopers als de begeleidende fietsers. Onder het genot van een kopje koffie (helaas geen

appeltaart) werd tevreden teruggekeken. Wilma, bedankt voor de route.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page